Protest Permanent

By Occupy Guguță

Campaign Completed on
21-03-2019

{{ shares.facebook + shares.twitter | thousands }}

Total shares

Colectăm fonduri pentru protestul permanent al mișcării Occupy Guguță și pentru informarea cetățenilor despre alegerile parlamentare din 24 februarie.

Occupy Guguță actievază deja de 7 luni. Ne-am întrunit și am făcut evenimente în fața Cafenelei Guguță întreaga vară, am continuat să batem la tobe toamna și să scriem și distribuim ziare cetățenilor iarna. Nici troienele cele mari nu ne-au oprit să protestăm. Am organizat discuții și ateliere de instruire, evenimente, ieșiri în teritoriu, proteste la care au venit sute de persoane. Luăm atitudine față încălcările și sfidările de către politicieni atât ale legii, cât și ale bunului-simț. Continuăm să protestăm și să îndemnăm alți cetățeni să protesteze!

 • Pe scările din fața MAI.
 • Ne alăturăm prietenilor noștri la Caravana Free Moldova.
 • La Parlament și am întrebat unde este miliardul.
 • Chemăm CECul la covor
 • Distribuim ziare informative co-cetățenilor noștri

Anterior, am colectat 2303 lire timp de trei săptămâni. Am publicat primul raport financiar. Restul banilor urmează a fi cheltuit pentru printarea a 10,000 de exemplare de ziare, 3000 de calendare, stickere și postere. Urmează să mergem în localități pentru a informa oamenii despre noul sistem electoral, despre referendum, despre cum să monitorizeze și să raporteze fraude și cum să se informeze cine sunt candidații lor.

Protestul este permanent

Protestul nostru este permanent. Pe 25 februarie, indiferent de rezultatele alegerilor, comunitatea Occupy Guguță se va întâlni la ora 17:00, în fața Cafenelei Guguță și va porni în marș prin centrul capitalei.

Astfel, vrem să arătăm nemulțumirea cetățenilor pentru alegeri deja incorecte. Așa vrem să arătăm că oamenii pot să se mobilizeze. Așa vrem să arătăm că opinia cetățenilor contează.

În caz că va obține o majoritate oricare din cei trei aliați sau tustrei: PSRM, PD sau Partidul Șor, vom protesta împotriva fraudelor electorale, intimidărilor și presiunilor asupra opoziției, dar și asupra organizațiilor neguvernamentale și mass-media și vom cere alegeri repetate, după reguli corecte și cu instituții de control independente.

În caz că opoziția va câștiga o majoritate îi vom felicita pentru rezultate în condiții discriminatorii, inegale și nedemocratice, dar le vom reaminti că suntem cu ochii pe ei, le vom monitoriza activitățile și vom protesta dacă vedem orice neregularități.


Ce vrem noi:

Vrem revenirea la un sistem democratic, unde guvernanții sunt aleși corect și transparent, unde guvernarea este legitimă și lucrează pentru cetățeni, unde instituțiile statului sunt funcționale și lucrează pentru beneficiul tuturor, unde cetățenii participă în procesul decizional și demonstrează nesupunere civică în baza unor viziuni ale moralității și a dreptății considerate mai presus celor ce urmăresc să mențină starea actuală a lucrurilor.

Zonă liberă de apartenență politică: Noi vrem o societate democratică, iar oricine subscrie la aceasta, indiferent de limba vorbită, sex, religie sau apartenență politică, este binevenit. Discutăm cu toate partidele politice și politicienii care înțeleg revendicările noastre și sunt gata să facă pași pentru a le obține, dar nu ne asociem cu niciun politician. Doar cu valori și revendicări.

Cine suntem?

Occupy Guguță este un grup civic nepartinic, apărut în vara anului 2018, când mai mulți locuitori ai Chișinăului, îngrijorați de nerespectarea principiilor democratice, au creat mișcarea de protest permanent. De jumătate de an, intervenim atunci când cetățenii sunt excluși din procesele de decizie ale puterii și când ne sunt puse în pericol drepturile și libertățile.

Pe ce vor fi cheltuiți banii:

În primul rând, această campanie este pentru cei care vor să cumpere materiale cu însemnele noastre, totodată, așa manifestând și susținerea față de protestul permanent.

În al doilea rând, pregătim campanii împreună cu studenții, dar și alte comunități.

 • Printing pentru un alt tiraj de ziare, postere și stickere
 • Transport pentru ieșirea în teren
 • Materiale pentru proteste creative (carton, pânză, etc.)

Vom prezenta pe blog-ul nostru rapoarte financiare pentru toate cheltuielile. Dacă se colectează mai mulți bani decât cheltuielile noastre, vom decide de comun acord cu donatorii ce să facem cu ei (pot fi donați unor cauze, pentru anumite investigații etc.)

Gazeta nr.4 a fost lansată, și o puteti vizualiza:
În română aici.
În rusă aici.

  {{ giver.full_name}}

  {{ giver.created_at }}
  {{ currencyConversion(giver.currency) }}

  £{{ currencyConversion(giver.currency) }}{{ giver.don_amount }}


  Offline donation

Team Members

Catalina Bucos

Alex

Vitalie Sprinceana

Vlada Ciobanu

Loading...