Positief Links - de politieke start-up

By Stichting Positief Links

{{ shares.facebook + shares.twitter | thousands }}

Total shares

In de aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen is een Positief Links Toekomstprogramma gepubliceerd. Hierin zijn 60 prachtige ideeën voor Nederland uit de pitches en discussies opgenomen.

Sinds het oprichten van de stichting halverwege 2015 is Positief Links uitgegroeid naar een netwerk van meer dan 150 mensen. En deze groei willen we doorzetten, maar daarvoor hebben we uw steun keihard nodig! (Voor verdere toelichting op het concept Positief Links, zie beneden)

2017: Waarom hebben we het geld nodig?

Wij draaien volledig op bijdragen van vrijwilligers en sympathisanten. Voor de komende tijd hebben we middelen nodig voor het organiseren van de Ideeënfabrieken en voor het vernieuwen van onze website. In 2017 willen we 5 tot 7 Ideeënfabrieken organiseren en daarvoor moeten we zalen huren en overige kleine kosten maken. Daarnaast kost een nieuwe website, inclusief de hosting, ook geld.

Geen creditcard, toch doneren? Geen probleem!

Voor hen die niet beschikken over een creditcard, ons rekeningnummer is NL05INGB0007283951 t.n.v. Stichting Positief Links. We voegen uw bijdrage in dit geval toe als offline donatie aan deze campagne. U kunt ook altijd één van de enthousiastelingen van Positief Links een berichtje sturen en dan helpen zij u verder met uw donatie.

Positief Links: het concept

Het lidmaatschap van politieke partijen loopt terug. Mensen voelen zich niet vertegenwoordigd, wat zich vertaalt in onverschilligheid en een snel groeiende steun voor populistische en extremistische krachten.

De traditionele partijen lijken niet meer in staat om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Erger nog, hun conservatieve instelling en focus op het winnen van verkiezingen op de korte termijn, voedt het cynisme in de samenleving. Tegenover rechtse schijnoplossingen, polarisering en bangmakerij wordt te weinig een positief weerwoord geboden.

Een politieke start-up gericht op een betere toekomst

Om hier iets aan te doen is Stichting Positief Links - de politieke start-up opgericht. Positief Links probeert mensen en ideeën op nieuwe manieren te mobiliseren. Niet de partijen of de poppetjes staan bij ons centraal, maar de kracht van positieve oplossingen.

Zowel off- als online werken we aan een netwerk van Positief Linkse mensen. Door heel het land organiseren we Ideeënfabrieken op een inspirerende locatie, waar een aantal sprekers hun idee pitchen en de discussie aangaan met de zaal. De digitale discussie vindt plaats op de Positief Links App (www.positieflinks.nl) en op de sociale media (https://www.facebook.com/positieflinks/).

    {{ giver.full_name}}

    {{ giver.created_at }}
    {{ currencyConversion(giver.currency) }}

    {{ currencyConversion(giver.currency) }}{{ giver.don_amount }}


    Offline donation

Team Members

Gerard Oosterwijk

Eric Taal

Kim de Jong

Martin Slaats

Positief Links

Stijn Kloosterboer

wimar Bolhuis

Loading...