Caravana FreeMoldova

By FreeMoldova

Campaign Completed on
21-01-2019

{{ shares.facebook + shares.twitter | thousands }}

Total shares

DESPRE CARAVANĂ!

CARE E SITUAȚIA REALĂ DIN ȚARĂ? CARAVANA ANTI-PROPAGANDĂ

Cine suntem?


FreeMoldova este un grup de voluntari din diaspora din Londra, Dublin, Paris, Milan, Frankfurt, Nuremberg, Berlin, Lisabona și alte orașe ale lumii, cărora le pasă de ce se întâmplă acasă și care vor să pună umărul la lucru pentru a face Moldova o țară în care să putem trăi bine și onest cu toții.


Faptul că locuim în alte țări nu înseamnă că am uitat de unde venim. Dimpotrivă, Moldova e o parte importantă din noi de care ne pasă.


Freemoldova nu are nicio afiliere cu niciun partid politic din Moldova sau din orice altă țară. Dar la nivel individual, fiecare membru FreeMoldova este liber să își exprime și urmeze propriile convingeri politice.


Ce am făcut până acum?


Ne-am organizat ca grup în cadrul protestelor din iunie 2018, când voturile celor 52% cetățeni ai Chișinăului care și-au exprimat votul în alegerile locale au fost declarate nule. Am protestat atât în Chișinău, cât și în Londra, Milan, Frunkfurt, Paris, Dublin, Bruxelles.


Am cumpărat și distribuit șase mii de sticle de apă pentru cei care au participat la protestul de acasă din 26 august.


Am plasat un panou publicitar adresat polițiștilor care în loc să protejeze cetățenii, protejează guvernarea. Pe strada Ismail, intersecție cu Ștefan cel Mare. Panoul zicea, citând codul polițiștilor, ”Slujesc țării și poporului, nu dictatorului. Cu drag, diaspora din Londra”. După doar câteva ore, compania care a plasat panoul a fost amenințată cu închiderea și ”îndemnată” să scoată panoul. Apoi am dus panoul la concetățenii noștri de la OccupyGuguță în parcul central unde a stat până seara, pentru că ne-a fost furat spre dimineață de doi tipi necunoscuți care se pare că au stat la pândă toată noaptea. (La noi se fură lucruri care încep cu litera B - bani, brazi, billboard-uri).


Am comandat și finanțat piesa ”Am o țară ca o floare” interpretată de Mani și Pașa Parfeni, care ne îndeamnă la solidarizare și acțiune. Pentru că pentru a acționa, e nevoie de speranță. De la lansarea ei pe 26 august, piesa a acumulat peste 20,000 de vizualizări pe Youtube. Am organizat concertele artiștilor cu verticalitate Mani și Pașa Parfeni în Londra și Bruxelles pentru a coagula diaspora. Au venit patru sute de persoane.


Ce vrem să facem mai departe?


Suntem îngrijorați față de propaganda și manipularea care are loc acasă în această campanie electorală. Or, accesul la informație liberă este esențial pentru niște alegeri corecte. Așa că vrem să parcurgem Moldova-n lung și-n lat să vorbim cu oamenii pentru a dezlega minciunile pe care le bolborosesc politicienii și jurnaliștii vânduți și a afla împreună care e situația reală din țară. În timp ce ei fac propagandă, noi vom face Caravana anti-propagandă.


Mai exact, vom merge în peste 250 localități în lunile ianuarie și februarie.


Și pentru că tot ne îngrijorează propaganda, să începem cu miturile false despre noi.


Diasporei nu-i pasă - Ba da, ne pasă, de aia am format FreeMoldova, protestăm și lucrăm pentru accesul nostru al tuturor la adevărul adevărat.


Sigur sunt plătiți de vreun partid politic - Nu suntem plătiți de niciun partid politic. Suntem cetățeni îngrijorați care facem voluntariat.


Diaspora doar critică și îi învață pe cei rămași acasă cum să trăiască, fără să facă nimic. - De fapt, vrem să facem tocmai opusul. Vom călători mii de kilometri, să aflăm de la cei rămași acasă care e situația reală și să descâlcim împreună minciunile care ni se vând în această campanie electorală.


Cum ne poți ajuta?


ALĂTURĂ-TE - Dacă vrei să te alături caravanei, contactează-ne la [email protected]. Chiar dacă dedici o singură zi caravanei, vei face o diferență.


DONEAZĂ - Pe lângă timp, poți dona cât te lasă inima, chiar și costul unei cafele în oraș, pentru a ne ajuta să ne acoperim costurile.


SHARE, LIKE, VORBEȘTE - Și în final, share-ul și like-ul sunt gratuite. La fel și vorba-n târg. Convinge-ți prietenii să se implice și să facem împreună un pas înainte pentru schimbarea pe care o dorim acasă!


Pe ce vor fi cheltuiți banii:


 • Combustibil pentru cel puțin 10 mașini.
 • Alimentarea și cazarea a peste 50 de voluntari din diasporă, timp de două-trei zile.
 • Tipărirea a 150,000 de materiale informative despre “Moldova în pragul alegerilor”.


Echipa FreeMoldova vă mulțumește!

Email: [email protected]

Web: freemoldova.org

  {{ giver.full_name}}

  {{ giver.created_at }}

  £{{ giver.don_amount }}


  Offline donation

Team Members

FreeMoldova

Loading...